Kategorier
Høye innlegg Klær og utstyr Trenersnakk

Strømpetape ligger strødd…

Gul, blå, rød, hvit… Strømpetape er en belastning på anleggene rundt om i landet. Denne gummitapen som spillerne bruker til å holde strømpene oppe er forsøpling. Tror fotballspillere at denne bare er å kaste fra seg når og hvor som helst?

Ligger strødd
Om du tar deg en tur inn i hvilken som helst garderobe etter trening eller kamp, vil du finne tape biter på de merkeligste steder. Jeg har en gang funnet en remse hengende i lysarmaturen i garderoben. Den MÅ ha blitt hengt der med vilje. Søppelbøtta, den er som regel tom. Hvorfor kan det være så innmari vrient å plukke opp etter seg, eller ta av seg tapen ved søppelbøtta? Det er smått utrolig hvor lite ansvarfølelse som bor i enkelte, eller rettere sagt mange.

Alternativer
Det finnes mange alternativer til denne tapen, som jeg kalte «elektriker tape» da jeg spilte. Man finner strikker og bånd i butikken som kan brukes flere ganger. Noe annet som bør vurderes er noe så enkelt som skolisser. Disse fungerer supert for å holde sokkene oppe. Nederst ved ankelen kan man få kjøpt produkter som holder leggskinn på plass. Her bruker mange sportstape, men jeg anbefaler alltid leggskinn med ankelbeskytter. Det er min lille kampsak for å hindre unødvendige skader.

Tiltak
Noen som er morsomt er helt drøye tiltak. I min klubb og på mine lag, er det på vinteren forbudt å ha vannflaska inne på banen. Dette for at det ikke skal søles vann på kunstgresset, som blir til is. Straffen for å søle vann på banen er 1000 push-up’s. Disse kan man ta i bolker gjennom hele sesongen. Kan noe lignende brukes for å kvitte seg med forsøplingen? Det som ihvertfall er viktig er at alle klubber har mange søppelkasser rundt om. Bøter til lag som legger fra seg tape ved innbytterbenker synes jeg også er legitimt å sende som faktura dersom anlegget var strøkent før kampstart. Det handler om respekt…

-Fotballhue-

Blogglisten hits