Kategorier
Høye innlegg

Svak argumentasjon rundt landslaget

Nok en landslagstropp er tatt ut. Ingen overraskelser å spore på landslaget annet enn at jeg er overrasket over at det ikke kommer noen nye spennende valg fra landslagsledelsen. Norge stiller med en tropp der få spiller fast på laget sitt, eller spiller på et lavere europeisk nivå.fotballhue_landslaget

Jeg er ikke landslagstrener og det er ikke lett å tenke seg hva jeg hadde gjort i forhold til et uttak. Det jeg biter meg fast i er på hvilket grunnlag spillerne tas ut. Trenere har sine favoritter på et klubbnivå, men på et landslag som vårt der lite fungerer må det skje noe mer enn å plukke ut sine faste spillere. De spillerne de fleste nordmenn ønsker å se spiller lite. Martin Samuelsen får som regel kun lov til å varme opp. Martin Ødegaard får ikke engang lov til å reise med landslaget, noe som gjør meg frustrert. Gårsdagens argumentasjon om hvorfor han ikke er med i troppen denne gangen heller, gjør meg undrende til sjefens valg.

På nyhetene forteller Per Mathias Høgmo at det er Ødegaards kamparena som er årsaken til at han ikke er med i troppen. Dette er for meg helt uforståelig. Vi har altså med spillere som nesten ikke får spilleminutter i svake ligaer, eller som spiller på tippeliga nivå. At en spiller skal utelates fordi han spiller på rekruttlaget til et av verdens beste lag. I tillegg spiller han ball-i-hatt med spillere som er med på FIFAs Team Of The Year hvert bidige år hver dag. Er ikke dette en spiller som er på et internasjonalt toppnivå? Sorry Høgmo, men denne argumentasjonen din kjøper jeg ikke! Ja, jeg favoriserer Ødegaard, men han er utvilsomt den spilleren i hele Norge med best ferdigheter. Han bør være med…

Tyskland kampen er nok ikke et godt bilde av hvor godt landslag vi har. Det jeg så da jeg satt på Ullevaal tribunen og gjespet var forferdelig. Her var det flere spillere som jeg synes var direkte flaut at representerte landet vårt. Dårlige ferdigheter med ball, elendige handlingsvalg og ikke bra nok forståelse for hvor man bør plassere seg i spill. Flere av disse spillerne som jeg synes markerte seg negativt i den kampen er med denne gangen også og disse er reserver på sine lag og har fått få minutter på banen. De trener da med spillere som er mye svakere enn de Martin Ødegaard spiller med til daglig. Hvilke spillere har da en best, såkalt kamparena, når man tar spillerens situasjon i betraktning?

Når vårt landslag er på et så lavt nivå er det bare å stikke fingeren i jorda og innse at vi ikke har noenting å gjøre i et sluttspill. Bruk de neste årene på å spille inn en helt ny generasjon og la utenlandsproffene som ikke leverer varene på landslags oppdrag sitte hjemme. Har vi noe å tape på det? Jeg taper heller 10-0 mot Tyskland med ung gutta enn å se spillere som ikke er sultne nok løpe utpå gresset. Jeg tror landslags uttaket har havnet i en blindgate. Det som er mest ille er den svake argumentasjonen over riktig ønsket kamparena. Om f.eks Ødegaard hadde sittet på benken i hver kamp i en utlåns klubb ville han ha vært inne i varmen. Det er visst mye bedre enn å spille 90 minutter for Castilla, et lag som neppe hadde tapt så mange kamper i norsk eliteserie.

Tenkehatten må på og fremtidskikkerten må tas ut av skuffen!

-Fotballhue-

Blogglisten hits