Kategorier
Frontpage Article Høye innlegg

Tilbakespill i 5’er fotball

For en uke siden var jeg trener for en gjeng med spillere på 9 år på en cup. Her ble det praktisert regel om at keeper ikke har lov til å ta opp ballen med hendene dersom ballen spilles tilbake fra medspiller. Denne regelen skal ha blitt vedtatt og godkjent fra NFF, noe som forundrer meg med tanke på «trygghet og mestring» prinsippet. Hva er poenget med å innføre en slik regel blant de yngste og hva slags fordeler får vi?

På 7’er fotball er jeg enig i at dette bør praktiseres med tanke på tilvenning før 9’er og 11’er. Her er også spillerne litt mer øvet og klar for å kunne tilpasse seg flere elementer av spillet. Keeperne er også trent i rollen og har ofte tatt valget om å bli keeper. Da vil de være mer fokusert på oppgavene de skal utføre på banen.

Med mange og rullerende keepere i barnefotballen burde keeperrollen heller forenkles. Å ha lav terskel i forhold til keeperrollen vil øke lysten til å ønske å ta på seg hanskene. Mer kompliserte regler vil føre til unødvendig høye skuldre og nervøsitet. Jeg ønsker at flere skal ønske å stå i mål, men ser denne nye regelen som et hinder.

Blogglisten hits