Kategorier
Høye innlegg Trenersnakk

Tine Fotballskole blogg

Den kommende uken og i uke 33, er det klart for det landsomspennende konseptet Tine Fotballskole. Jeg er i min klubb hovedansvarlig og har jobbet med dette i ukevis. Det er ingen hemmeligheter rundt et slikt konsept for barn, så jeg vil her på bloggen dele alt. Øvelser og alt rundt det hele vil det bli skrevet om hver eneste dag. Håper at det vil være til hjelp og interesse for alle som er i samme funksjon som meg.

ForberedelserIMG_0417
Instruktører er et viktig moment i å arrangere en god fotballskole. Jeg har valgt å ta med kun ungdommer som spiller i klubben og mange av de er også unge. En blanding av erfarne og nye instruktører er veldig lurt. Da får man noen som vet hva de skal gjøre og som kan vise de nye hvordan det skal gjøres. Å sette disse i duo på grupper er hensiktsmessig, nettopp av den grunnen. Jeg har et mål om at noen av disse ungdommene vil ta over stafettpinnen etter meg når jeg en dag trekker meg tilbake. Da må de også ilegges ansvar i tillegg til de vanlige coaching oppgavene. Jeg vil være rett ved siden av de, men ønsker å se at de utfører og lærer seg rutiner som er nødvendige. Normalt sett kaller jeg inn litt flere instruktører enn nødvendig. Det er mye do flying og plasterlapper som skal deles ut, noe som automatisk fører til at det kan bli tynt ute på feltet av instruktører. Vi pleier også å ha en vaffeldag og her må instruktørene bidra med å steke og servere. Jeg har en miks av både jenter og gutter som instruktører og det fungerer helt eksepsjonelt. Jeg blir imponert hvert år hvor flinke alle instruktørene er med barna, særlig de aller yngste.

Det er veldig gode øvelser å hente på Tine Fotballskole sine nettsider. Disse alene danner et godt grunnlag for det sportslige opplegget. Jeg har valgt å blande disse med mine egne, som jeg har testet ut i flere år. Det handler om å skape noe som vekker interessen til barna. Det må være stort rom for å leke, samt gjøre noen utradisjonelle grep. Det er en stor belastning for barna å være i full aktivitet hele uka, så det er høyst nødvendig å tenke på intensitetnivået gjennom hele uka. Noen dager og noen deler av opplegget bør gå for seg i rolige former.

Tema
Jeg har valgt å dele inn uken i temaer. Da kan også barna glede seg og mentalt forberede seg på hva som kommer på menyen de forskjellige dagene. Årets fotballskole er for min del lagt på slik:

Mandag: Pasninger
Tirsdag: Avslutninger
Onsdag: Finter, triks og finesser
Torsdag: Konkurranse dag (Footgolf, Bould med fotball, Crossbar Challenge etc)
Fredag: EM for klubblag (Med kun lag som er ukjente. Ingen får spille på United og Liverpool)

I tillegg er onsdager vaffeldag og fredager grilldag. Hver dag under lunsjen kjører jeg et mini-foredrag om ymse temaer. Her kommer det også noen inspirerende videoer som fyrer opp spillerne før de tar turen ut på banen igjen. Er det varmt kommer vannsprederen frem. Et populært innslag å «bade» i sprederen i lunsjen.

Dagsplaner

Det er et hav av sykler som parkeres.
Det er et hav av sykler som parkeres.

Hvor dag vil jeg her på bloggen legge ut arket vi har jobbet med den aktuelle dagen. Det inneholder øvelser og bilder og forklaringer. Om det er noen som ligger etter med forberedelsene er det bare å ta kontakt, så skal jeg bistå med å dele noe av det jeg har forberedt. Det er uansett kun til fordel for de barna som skal delta. Når jeg legger ut blogg innleggene på Facebook, kan du der legge igjen noen kommentarer dersom du har brukt noe av mitt opplegg. En viktig ting å tenke på er tiden. Instruktørene er unge og forsøker å være flinke ved å skifte øvelser hurtig. Hvert år kommer de og sier at de er ferdig, selv om vi enda ikke har kommet til lunsj. La klokka tikke og gå og hold på lenger med de øvelsene som fungerer. Så lenge det er flyt og glede er det ikke nødvendig å bytte øvelser. Om man går tom for øvelser senere i uka, kan et gjenbruk av noe som fungerte godt tidligere i uka være lurt. Da vil mest sannsynlig jubelen stå i taket.

I år er det meldt på 135 barn i min klubbs Tine Fotballskole. Det er rekord og jeg gleder meg til å ta fatt på dette eventyret atter en sommer. Jeg ønsker deg all hell og lykke med gjennomføringen i din klubb også.

-Fotballhue-

Blogglisten hits