Kategorier
Høye innlegg

TINE Fotballskole – Mandag

Det er alltid store forventninger til den aller første dagen av fotballskolen. Instruktørene er spente og det samme gjelder for alle spillerne. Mange er med for aller første gang og det kribler kanskje litt ekstra i magen hos både spiller deres foreldre. Det tar uansett kort tid før alle har funnet tonen og blir relativt varme i trøya.

Opprop
Det begynner å flokke seg rundt klubbhuset i morgentimene. Klokken er snart 8:30 og siste finish av forberedelser gjøres. Vester, kjegler, baller er under kontroll. Sekker med drakter er på plass til samtlige spillere og hengt opp på knagger inne i garderoben. Minutter gjenstår før oppropet starter. Foreldre og spillere kommer nærmere og vi sparker i gang årets utgave av Tine Fotballskole. En etter en går frem til sine instruktører og går etter hvert videre inn for å skifte. Økta starter om bare 15 minutter.

Dagstema20160627_112628
Hver dag under årets fotballskole blir det et dagstema som vi bygger all aktiviteten rundt. I dag er det pasninger som det skal arbeides med. Det er ingen forskjell på øvelser for de forskjellige årsklassene, men tilpasninger. De fleste øvelsene jeg har valgt er pasninger i spill sekvens. Her må spillerne utføre både pasning og medtak, samt utføre valg. Jeg mener at det må langt flere slike øvelser til for at unge spillere skal utvikle seg positivt. Isolerte øvelser som går på tilslag, momenter i pasningen etc, er også viktig, men egner seg bedre for de aller yngste. Det er derfor naturlig at instruktørene for 2008 og ned til 2010 klassen bremser opp og coacher litt en-til-en. Målet med dagen er jo at alle skal føle at de stadig tar nye steg.

Øvelsene som er satt opp for dagen er ikke tilstrekkelig i forhold til å avslutte klokken 11:30. Det er på den første dagen satt av til mye «tomletid» for at spillere og instruktører skal bli kjent og prate mye sammen. Tiden man har til overs før lunsj skal brukes til smålagspill.

Treningsøkter 2016_Tine Fotballskole_mandag 1Treningsøkter 2016_Tine Fotballskole_mandag 2

Rett etter lunsj ble vi temmelig våte da et voldsomt regnvær kom, men fremdeles like blide barn. Noen av de eldste barna løp innendørs, mens de yngste ikke brydde seg stort. De var der for å spille fotball. Litt regn gjør da ingenting.

Teoridel – kosthold20160627_120917
Å spise riktig er vesentlig for å orke å trene, leke og holde seg konsentrert gjennom dagen. I dagens tale fokuserte jeg på at det å spise burger, pizza og annet digg er helt greit, bare man spiser mye av det andre som kroppen trenger resten av uka. Grønnsaker, karbohydrater (pasta, ris og potet) og proteiner i form av rent kjøtt. Det var gøy å se hvor mange av barna som kunne mye om kosthold. Kontrollspørsmål ble besvart med bravur! Vi så Martin Ødegaard sin reklamefilm for Eat-Move-Sleep og alle var enige i at dette var lurt. Vi får nå se hvor mange som gjesper under morgendagens foredrag. Noen høye gap ble observert i dag. Vi hadde oppskåret frukt å knaske på under teoridelen, noe barna spiste med like stor iver som godteri. Et brennhett tips for foreldre som skal gi de fotballspillende barna sine kommende lørdag. Sjokolademelken fra Tine gikk ned på høykant, før matpakka ble angrepet.

Etter å ha snakket om kosthold var det på tide å kose seg med litt fotball. Vi så de 30 fineste målene som Champions League vinnerne Real 20160627_112129Madrid scoret i sesongen 2015/16. Når Ronaldo scoret, ble det et unisont «Siiiiiiii!!!!» hyl i salen.

Morgendagen
Morgendagens tema er avslutninger på mål. Mer om det i morgendagens blogg. Allerede i dag kan vi se mange spillere med scoringsteft. De vil nok kose seg maksimalt i morgen. Før det må de spise og sove, akkurat slik Martin Ødegaard fortalte de på filmen i dag. Nå gjenstår det kun utkryssing før barna mest sannsynlig hiver seg på sykkelen opp på fotballbanen igjen, selvfølgelig etter en middag full av grønnsaker. Sommerferie er synonymt med løkkefotball og sene kvelder.

-Fotballhue-

Blogglisten hits