Kategorier
Høye innlegg

TINE Fotballskole – Onsdag

Lukten av nystekte vafler har ost ut av klubbhuset siden i morges. Allerede klokken 10 sto det en gjeng med jenter og trakk den deilige lukten inn gjennom nesen og gledet seg til lunsj. Vaffeldagen er et av de store høydepunktene i uken. Det skulle også spilles en del fotball i dag og dagens tema var triks, finter og finesser. Et meget populært tema.

Stort lagarbeid20160817_112559
Det er ikke bare på banen man må jobbe som et lag. Dette gjelder også på kjøkkenet når over 140 barn skal ha vafler. I tillegg er det rundt 20 trenere med stor appetitt. 4 doble vaffeljern var varme allerede klokken 9 i morges og en person pr. jern. Vi klokket inn akkurat tidsnok før første gruppe av vaffelspisende unger entret kafeteriaen. For et hav av vafler! I tillegg til dette skulle alle matbokser samles i kurver som vanlig og flerfoldige LITAGO i samme kurv. Det var nok ikke matpakka alle gledet seg mest til i dag. Stor takk til alle som var med å stelle i stand vaffelfesten!

Kunnskap som sitter20160817_092356
På den første dagen av TINE Fotballskole hadde jeg et foredrag om det å spise riktig. Dette ble fortalt på en enkel og artig måte, som gikk rett hjem. Foreldre melder tilbake om at spillerne forteller hjemme at de må spise mer grønnsaker og at de er motiverte for det. Noen hadde med seg noe annet enn brødskiver i matboksen (lei av brød sies det) og satt smilende med salaten eller middagsrestene sine. En spiller fortalte også i dag at han hadde spist 40 mini-erter på under 1 minutt. WOW! Håper effekten vedvarer langt utover høsten.

Syykt skillz assa
Det er gøy å være sammen med barna og lære seg deres talemåte. Om noen gjør et triks ute på banen så ha man syk skillz. Dagens tema var nettopp dette. Vi snakket først i teoridelen om effekten av støttepasninger og hvordan man kan være en god medhjelper for en medspiller som setter seg fast. Ut av pasningsskyggen og inn i sole, så rope STØTTE! Vi så senere på en video av F2 Freestylers, som er to flinke fyrer fra England. Her fikk de se avanserte finter til stor jubel. I etterkant så vi stjernespillere utføre utrolige prestasjoner i kampsituasjoner. Gruppene boblet av energi etter å komme i gang etter pausen.

Sommer og sol20160817_113237
Vi har, bank i bordet, vært velsignet med deilig sommervær så langt denne uka. Vannflasker fylles opp flere ganger pr. dag, noe som er veldig bra. Et minus med sensommeren er hissig veps. Vi talte 4 vepsestikk i dag, heldigvis uten allergiske reaksjoner. Det er vondt som fy å få vepsestikk. I morgen blir det saft-is til alle spillerne og da kommer nok en del veps til å gni seg i hendene. Nå skal det lades opp til en ny dag ute i solen, for i morgen er det den store konkurransedagen.

-Fotballhue-

Treningsøkter 2016_skillz1

Treningsøkter 2016_skillz2

Blogglisten hits