Kategorier
Høye innlegg

TINE Fotballskole – Onsdag

Midtveis i Tine Fotballskole uka og batteriene lyser fremdeles grønt hos de fleste av spillerne. Noen har fått noen få skrammer og ømme tær, men humøret er fremdeles på topp. Onsdag hos oss betyr «vaffel dag» og spørsmålet kom raskt fra et par barn jeg møtte om når denne vaffelen ble ferdig stekt. På menyen eller sto triks, finter og finesser.

Dagens tema20160628_091108
Å lære inn finter, vendinger, spesialtriks og finesser er gøy. Her må man som trener være inspirator og gjerne vise hvordan ting skal utføres. Det er morsomt å herme etter trenerne sine. Tine Fotballskole er dessuten en ypperlig arena der de unge spillerne møter de eldre i klubben. Det legger grunnlaget for bekjentskap på kryss og tvers av alle årstrinn.

Vi startet dagen med å trikse med ball. Jeg sa allerede dagen før at jeg var helt sikker på at de fleste ville slå sin egen trikserekord. Den spådommen stemte særdeles godt. Blant de aller yngste ble det trikset fra 1 og helt opp til 7. Det synes jeg er veldig bra for spillere som aldri har praktisert øvelsen før. Hendene vaiet i været som hvetekorn på en stor åker da jeg spurte om hvem som slo sin egen rekord.

De fleste øvelser gikk på å kontrollere ballen. Både i bevegelse fremover, samt i situasjoner en mot en. Man skal ha en god variasjon av øvelser for å klare å holde konsentrasjonen til barna noenlunde over en hel dag. Noe er mer intensivt, mens annet er for lek.

Treningsøkter 2016_Tine Fotballskole_onsdag 1Treningsøkter 2016_Tine Fotballskole_onsdag 2

Teori20160628_114908
Under dagens teori var det nesten bare inspirerende YouTube klipp vi skulle se. En video om Ronaldinho, Messi og F2 Freestyle. Vi foretok en håndsopprekning om hvor mange som var fan av Messi, Ronaldo og meg. Det var med stor glede jeg registrerte at alle tre fikk like mange stemmer. Litt morsomt skal man jo ha… For å være litt taktiske, lot vi barna spise masse frukt før de kastet seg over vaflene. Sunn mat er jo viktig for å klare å holde ut hele dagen.

Gøy for store og små
Det blir alltid litt tid der trenere og avdanka fotballspillere kan leke. Det gir meg en enorm glede å slå kjepphøye ungdommer i crossbar challenge og å skru ballen inn fra død vinkel på begge sider av målet. Slikt gjør jeg gjerne mer av, men det går nok kort tid før de ser at det er lenge mellom hvert treff. At jeg først treffer når det virkelig gjelder er jo ganske så artig.

Morgendagen
I morgen er det den store konkurransedagen. Vi skal spille footgolf, treffe blinker, løpe 60 meter med ball og mange andre artige øvelser. Det blir en kort oppvarming mens vi rigger. Ellers skal det bli gøy å teste presisjon og hurtighet. På slutten av morgendagen skal det spilles mange kamper, for det må øves før fredagens EM for klubblag.

-Fotballhue-

Blogglisten hits