Kategorier
Høye innlegg

TINE Fotballskole – Tirsdag

Den andre dagen av TINE Fotballskole er lagt bak oss. I strålende solskinn, grønt gress og med høy aktivitet på banen. Dagens tema har vært avslutninger og samtlige spillere har satt noen flotte scoringer i målet. Vannkrig og vaskebøtter med vann har også satt sitt preg på denne flotte dagen. Det er ingen tvil om at det er moro på fotballskole.

Check-In20160815_135949
I dag har innkryssing gått som en lek. Med to stasjoner for registrering ble køene korte og effektive. Vi hadde en utfordring i går ved utkryssingen, men også denne gikk lekende lett i dag. Her lærer ungdommene som jobber her noe nytt hver dag om organisering og effektivt arbeid. På mange måter er det både spillere og trenere som får gode erfaringer. Jeg er heller ikke redd for å delegere oppgaver til ungdommene, men er aldri langt unna for å gripe inn dersom de trenger assistanse på et eller annet. I 99% av tilfellene går det knirkefritt, noe som gleder en hovedansvarlig. I dag ble det en liten igjensitting på grunn av rotete garderober og utstyr ute på feltet. Dette gjentar seg nok ikke i morgen.

Støle bein
For veldig mange spillere var gårsdagen den aller første treningsøkta etter en lang ferie. Det var kanskje litt ekstra ille å stå opp og gå de aller første skrittene i morgentimene, men dette gikk forbausende raskt over. Så lenge man får varmet godt opp er det utrolig hva man tåler. Det er også en liten påminnelse om å holde seg i litt aktivitet i ferien slik at man unngår å bli stiv som en stokk på første trening. Ingen klager over vondt etter lunsj, så dette går seg til.

Avslutninger
Etter en god oppvarming var det på tide å ta fatt på dagens tema, avslutninger. Spillerne lærer å skyte i fart, etter vendinger og fra ulike posisjoner. Selv om øktene er satt opp er det ingenting i veien for at trenerne selv kan gjøre litt om på opplegget. Alle og enhver har scoret mål og fått tips om hvordan man kan bli flinkere på avslutninger på målet, så forhåpentligvis vil dette bidra til flere egentreninger med god kvalitet og fokus. Keeperne har også fått bryne seg på gode skudd under øvelser og i spill.

Teori om innsats og innstilling20160816_123437
Med gode eksempler fra Leicester og Island, var temaet innsats og innstilling under dagens teori. Også i dag hadde det sneket seg inn en Pokemon i Power Pointen. Merkelig det der altså. Jeg brukte et eksempel med en hjerne, der hver tomme område i tegningen inneholdt ord. Ta i – bli sliten – ha litt vondt – arbeid – dueller – ha troen sammen – aldri gi opp – løpe mye – ønske å vinne, var noe av det som ble diskutert. Alle spillerne synes dette var et bra tema og kom med egne eksempler fra kamper og situasjoner der de har gitt alt. Alle fortalte også at de mest sannsynlig kunne ha gitt mer innsats i kampene så langt i sesongen og har bestemt seg for å gjøre noe med saken. Det blir derfor spennende å følge med utover.

Morgendagen
I morgen skal vi trikse, finte og holde på med finesser. Her vil ungdommene spille en stor rolle ettersom de kan motivere gruppene sine med egne ferdigheter. Hver uke på denne dagen er det flere som setter ny trikserekord og stolt viser frem nye triks til foreldrene når de kommer hjem. Om solen skinner i morgen også, er jeg sikker på at det vil bli en fantastisk dag.

-Fotballhue-

Treningsøkter 2016_avslutninger1

Treningsøkter 2016_avslutninger2

Blogglisten hits