Kategorier
Høye innlegg

TINE Fotballskole – Tirsdag

Den andre dagen av TINE Fotballskole nærmer seg slutten. I dag er det avslutninger som står på menyen og mange flotte scoringer har det blitt. Å score mål er noe av det barna synes er aller mest morsomt. Slikt må og bør prioriteres. Motivasjonen var meget god i dag tidlig da barna ankom klubbhuset.

Rask igangsetting
I dag var også alle instruktører trygge på hvilke oppgaver som ventet de da de skulle starte opp dagen. Alle spillere satt på plassene sine da jeg foretok opprop og innkryssing. Ingen hadde glemt utstyr inne i klubbhuset og øvelser ble satt opp og startet veldig hurtig etter ankomst kunstgresset. Koordinasjon med stiger, kjegler og porter var en veldig fin start på en dag der bena må fungere optimalt.

De viktige detaljene20160628_134911
Under dagens økter var det viktig å fokusere på detaljer som standfot, skuddfoten, kroppen, balanse og å se hvor keeperen er plassert. Vi hadde også for de eldste spillerne en øvelse der de skulle løpe i en bue mot mål. Da fikk de mye bedre forutsetninger for å score mål, ettersom målet ble betraktelig større. Når spillerne løp rett på, uten bueløp, kunne de bare score på den siden av målet der ballen ble lagt inn fra. Det er vrient å sette ballen i venstre hjørne når det slåes hardt inn fra høyre og du befinner deg 2 meter fra målstreken. Her så vi en klar forbedring og langt flere mål ble scoret mot slutten av øvelsen.

For å trene headinger falt valget av øvelse på håndball. Her skal lagene sentre med hendene og spille seg frem mot målet. Det blir kun mål dersom man kaster ballen på hodet til en medspiller, som setter den i mål. Det er kun lov med 3 skritt med ballen. Etter at ballen sprettes, må man kaste den fra seg når ballen fanges med to hender igjen. Dersom spillerne ble stående med ballen i hendene i mer enn 2 sekunder, gikk ballen over til motsatt lag. Her klarte 2010 og 2009 spillerne å score hele 9 mål på 10 minutter. Øvelsen er så morsom at ingen vil avslutte.

Treningsøkter 2016_Tine Fotballskole_tirsdag1Treningsøkter 2016_Tine Fotballskole_tirsdag2

Det spilles 3, 5 og 7er på slutten av dagen og her kunne jeg se godt pasningsspill og entusiasme. Noen herlige scoringer ble det også. Kanskje takket være mye terping på avslutninger?

Teoridelen 20160628_134929
I dagens klasseroms undervisning, var fokus på innsats og innstilling. Jeg liker å bruke mye bilder for å få med meg barna. I dag laget jeg en illustrasjon av en hjerne som jeg fylte med masse ord. Ordene ble gjennomgått og her var det mange som mente mye om mangt. Etter å ha gjennomgått temaer som; å ta i, vinne dueller, prate positivt, jobbe for laget, tåle å ha litt vondt, ha troen på at alt er mulig, si til seg selv at man er god og at det er viktig å bli sliten, pratet vi litt om EM. Her tok vi for oss laginnsatsen og innstillingen til både Wales og Island. Dette engasjerte og de fleste hadde fått med seg kampen. Vi så på høydepunkter fra kampen mellom England og Island, samt lyttet til han gale islandske kommentatoren. Dette synes de var stas.

Tine Fotballskole 2016_Innsats_HJERNE

Motivasjonen hos de yngste
De aller yngste spillerne vil alltid ha noen utfordringer med å holde koken gjennom hele uken. I dag var det noen av 2010 spillerne som vi måtte godsnakke litt med. Vi løser det på en enkel og grei måte med å ta de til siden og gjøre noe annet i noen minutter. Klatre på gjerdet, skyte blink, leke har’n, eller la de få prate, er med på å få de raskt i spill igjen. Disse barna går jo egentlig i barnehagen og strukturerte treninger kan være en utfordring. Tålmodighet og det å være fleksible er en forutsetning for å løse dette på en smidig og grei måte.

Triks og finesser
I morgen er temaet Triks, finter og finesser. I realiteten er det sjef med ballen øvelser, sjonglering og vendinger som er fokus. Spillerne vil bli fordelt på små grupper med hver sin instruktør. Disse vil fungere som mester lærere og gi de tett oppfølging.

Det er i tillegg knyttet store forventninger til den store vaffeldagen. Disse serveres til lunsjen og vi skal se på videoer av de største driblerne i verden. Her lukter det, bortsett fra vafler, mye Ronaldinho, Neymar Jr, Ronaldo, Messi og andre driblefanter.

-Fotballhue-

Blogglisten hits