Kategorier
Høye innlegg

TINE Fotballskole – Torsdag

Nest siste dag av TINE Fotballskole for i år er over. Denne dagen har planleggingen av avslutningsdagen tatt mye tid. Ute på banene har spillerne kost seg i solen med konkurranser, der de selvfølgelig konkurrerer mot seg selv. Vi har også brukt tiden på å klargjøre klubbhuset slik at det blir mindre jobb å gjøre når morgendagen er over.

En lang uke går mot slutten20160818_134621
Jeg kan merke på trenerne at de er slitne. For mange er dette den aller første arbeidserfaringen i livet. Det rapporteres om ungdom som sovner på sofaen før klokken 16:30 og er vanskelige å få opp. Det er ingen enkel jobb å være aktivitetsleder for ivrige fotballspillere i sin mest energiske alder. Ved opprop er det tungt å komme i gang og få bena ut av garderobene. Forsinkelsen er ikke merkbar på klokka, men ansiktene ser 5 år eldre ut. Det er gode erfaringer de unge trenerne tar med seg videre og de leverer til høyt terningkast. På ettermøtet fortalte jeg viktigheten av å lade batteriene godt før morgendagen. Da skal vi krone en flott uke med et knirkefritt arrangement.

Fotballfestival20160818_134837
Siste dagen av hver fotballskole uke er det kamper som er på menyen. Dette gleder alle spillerne seg til. Det er nettopp det å spille kamper som er det mest morsomme. Vi har barn født mellom 2004-2010 og disse aldersgruppene må håndteres på forskjellige måter. Ettersom vi har et ganske stort treningsfelt med mange gressbaner, har vi gode forutsetninger for å skape tilbud for alle. Guttene i 2004-2006 gruppene spiller 7’er fotball med mix lag. Dette skaper dessuten godt samhold og sosiale rammer innad i klubben. Jentene har sine egne baner og de yngre spiller 5’er eller 3’er fotball. Det kommer til å kry av spillere over hele anlegget vårt i morgen. Planleggingen tok lenger tid enn forventet, men det blir et godt resultat. Alle spillere er plassert på jevne lag, alle lag har en coach og alle baner har dommer. Dette skal vi få til!

20160818_143802
Ikke enkelt dette her…

Klargjøring av klubbhus
Det er godt synlig at det har vært 140 barn i sving på vårt lille klubbhus. Denne dagen var det viktig at vi fikk ryddet og ordnet litt. Våre utendørs søppelkasser var stappfulle og det var moro å se mine medhjelpere slite med disse. Det var ikke enkelt å få åpnet de og heller ikke enkelt å måtte bruke hendene på å plukke litt søppel som lå rundt kassene med fingrene. Læringskurven gikk i bratt oppoverbakke, men sluttresultatet ble knall. Det ble samtidig merkbart mindre plagsom veps i området. Kafeteriaen er ryddet ettersom den aller siste teoritimen er unnagjort. I morgen er all aktivitet utendørs med grillfest og spennende fotballkamper.

Konkurransedag
I dag har spillerne testet ut egne ferdigheter med ulike utfordringer. Vi har laget en 8-hulls footgolfbane, crossbar challenge, 60 meter sprint, hole-in-one utfordring, fotballtennis og mye mer. Dette tok nesten hele dagen før vi avsluttet med spill. Midtveis tok vi også en pause der vi lanserte morgendagens lag, samt fikk servert is rett fra kiosken. Måpende barn fikk is UTEN å betale for den. Ny opplevelse for mange som ble tatt meget godt i mot. Etter is-pausen fikk alle spille sammen med det laget de skal spille med i morgen for å øve.

…gleder oss til å grille mer enn 500 pølser i morgen, samt å holde styr på alle med allergier osv. Det kommer helt sikkert til å gå bra.

-Fotballhue-

Treningsøkter 2016_challengedagen

Blogglisten hits