Kategorier
Høye innlegg

TINE Fotballskole – Torsdag

Den våteste dagen av TINE Fotballskole er over. Regnet har fosset ned store deler av dagen, uten at det har påvirket humøret hos noen av deltagerne. Dagen i dag har vært viet til kule konkurranser, deriblant en 9-hulls footgolf bane.

20160630_083348
Morsom overraskelse i morgentimene.

Klinete start på dagen
Det var ikke akkurat en drømmestart for min del i morgentimene. En av vaffelrøre kannene som var tatt ut av fryseren hadde helt tydelig en sprekk i seg. Resultatet ble som du ser en smørje utover benken med deilig vaffelrøre. Det er bare en ting å gjøre når slikt inntreffer og det er å tørke opp.

Øvelser
Bortsett fra footgolf, har vi hatt noe som heter Bucketball og Crossbar Challenge. Noen andre små konkurranser la vi også opp, til spillernes store glede. Dette er en litt rolig dag med mye moro. I morgen er det nemlig spill absolutt hele dagen med vår EM turnering for klubblag.

Footgolf var nok dagens høydepunkt. Her var instruktørene

20160630_104845
Utspark på første hull.

kreative med å finne artige plasseringer for vaskebøttene. Vaskebøttene er geniale hull for footgolf. De deles inn i lag på 5 personer. Det er lagets totale poeng og antall spark som er gjeldende. På den måten kan selv de yngste spillerne komme på et vinnerlag.

På øvelsen Crossbar Challenge er det ikke mulig for de yngste å treffe tverrliggeren. De vil måtte sikte på stolpene i stedet og helst gå ganske nære. Her tilpasser instruktørene underveis. Det er lagets totale antall treff på 20 minutter som danner grunnlaget for poengsummen.

20160630_135531
60 meter sprint med ballen i beina.

Det ble meget gode tider under øvelsen 60 meter sprint med ball. Full innsats og iver etter å slå sin egen rekord. Tine Fotballskole byr på gode opplevelser og individuelle utfordringer.

Teori
Under dagens foredrag var temaet støttepasninger. Det er viktig og avgjørende for å kunne spille et godt pasningsspill. Det skal alltid være mulig å spille en pasning i støtte for å komme seg ut av en vanskelig situasjon. Forståelsen for dette temaet var veldig bra og mange fine innspill fra spillerne kom. Vi kikket på videoer der Arsenal og Barcelona viste oss hvordan man skal utføre godt pasningsspill.

EM for klubblag
I morgen blir det EM for klubblag. De lagene som skal i ilden er; Cambuslang FC (Skottland), Kalamata (Hellas), Vanløse (Danmark), Tom Tomsk (Russland), Fuglafjørdur (Færøyene), Nea Salamis Famagusta (Kypros), Luftetari Gjirokaster (Albania) og Wuppertaler (Tyskland).
Alle spillerne deles opp i 5er lag og en miks av alle årsklasser. Instruktørene har selv delt inn i lag og sørget for at de blir så jevne som mulig. Hvert lag har med seg sin egen coach gjennom hele dagen og det er dommere på hver bane. Banene settes opp ved siden av hverandre. Vinnerne går til banen til høyre og taperne til venstre. EM finalen spilles på banen lengst til høyre mellom lagene som befinner på den banen når klokken runder 14:30. Finale lagene får en is hver for god innsats. Ingen premie deles ut ellers.
Vi satser på å grille pølser til lunsj i morgen, selv om det er meldt om øsende regnvær.

-Fotballhue-

Blogglisten hits