Kategorier
Høye innlegg

TINE Fotballskole – Mandag

Tine Fotballskole uke 33 er herved åpnet. 140 barn og deres foreldre møtte opp i morges, klare for en uke med fotball, fotball og atter fotball. Totalt har årets fotballskole hatt en samlet påmelding på over 170 barn. Dette er ny rekord og en forbedring med hele 52 spillere fra fjoråret. Nå er det bare å gi gass!

Opprop og struktur20160814_160715
Å få en god start på uka er helt avgjørende. Det er viktig å ha en plan for det hele og slagplanen ble lagt klokken 8.00, en drøy halvtime før spillerne ankom klubbhuset. Alle trenere ble tildelt grupper, øvelser og fikk en gjennomgang av hvordan oppropet ville foregå. Alle sekker ble hengt opp på knaggene i garderoben og det hele var deretter klappet og klart. Trenerne stilte seg opp, klare til å bli presentert for gruppen sin og deres foreldre. Gruppevis gikk de inn i garderobene for å ta på seg den røde drakta og for å fylle vannflaskene. Bare minutter senere var første gruppe på vei ut på banen for ukens første treningsøkt.

Dagens tema
Den første dagen er det fokus på pasninger. På de yngste gruppene er det viktig å veilede på standfot og pasningsfot. Det er forbausende mange unge spillere som ikke klarer å vri foten ordentlig, slik at en innsidepasning utføres på korrekt måte. Etter noen forsøk ble dette ingen problem for noen. Det ble dermed 100% forbedring allerede i den første timen. På de eldste gruppene er det terping på detaljer, nøyaktighet, tilslag og hurtighet som er fokus. Vi kjørte både isolerte pasningsøvelser, samt i spillsituasjoner. Begge deler synes jeg er like viktig å øve på. Vi har denne uken hele 16 keepere som kjører eget treningsopplegg. Etter lunsj går keeperne inn i sine årstrinn når det er på tide med spill.

Teori20160815_121515
Ettersom vi denne uken er veldig mange spillere, var det nødvendig å kjøre to runder med teori. I dag pratet vi først om dagens tema. Deretter ble det et kort og konsist foredrag om det å spise, trene og sove, eller som reklamen sier: Eat-Move-Sleep. Alle spillerne lovet å spise mere grønnsaker og også å spise opp maten i spisefri på skolen. Det danner et godt grunnlag for å orke å trene på kvelden. Vi pratet om hva som er riktig mat og også hva som er god mat, men ikke nødvendigvis så sunn. Det er greit å spise litt usunn mat som smaker godt innimellom, men at man stort sett spiser næringsrik mat. Det er ingen som ikke liker grønnsaker. Man har bare ikke funnet sin favoritt ennå. Vi så et innslag der Martin Ødegaard prater om Eat-Move-Sleep og også en film der Real Madrid scorer fine mål. Dette til inspirasjon for den siste delen av dagen.

Morgendagen
I morgen skal dagen gå med til avslutninger på mål. Vi skal øve på å skyte i fart, stillestående, med forsvarer i ryggen og også jobbe med headinger. Dette er en svært populær dag under fotballskolen og noe barna gleder seg til. Vi håper at barna spiser godt og legger seg tidlig for å sove i kveld i tråd med dagens teori. Spørs om det er noen som fanger Pokemon i taket på rommet sitt allikevel. Vi sier vel blåst for i dag! Dagens øvelser finner du som bilder nederst i innlegget.

-Fotballhue-

Treningsøkter 2016_Tine Fotballskole_33_man1

Treningsøkter 2016_Tine Fotballskole_33_man2

Blogglisten hits