Kategorier
Øvelser Trenersnakk

To touch trening

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg elsker lag som spiller sammen med raske og sikre pasninger. Det er et godt verktøy for å bygge opp angrep og også det beste defensive virkemiddelet. Barcelona for 2 år siden var et godt eksempel på hvordan et lag kan styre kampen ved hjelp av å holde ballen i laget. Det kan samtidig være skikkelig kjedelig å se på et lag som bare triller ball i den bakre rekken, men dersom man har en offensiv agenda blir det veldig morsomt.

Mitt lag med 11 åringer gjorde et eksperiment denne uken. Vi bestemte oss for å åpne kampen med to touch spill for å se hva som skjedde. Først synes de jeg var gal, men etter 20 sekunder satt den første scoringen nesten uten at motstanderen var nær ballen. Dette inspirerte de enormt og flere baller havnet i nettet.

Ved å innføre to touch regel på treninger vil man tvinge frem handlingsvalg, få i gang praten internt og ikke minst få spillerne til å se etter medspillerne sine.

Bruk dette under spill på trening, eller sett opp firkanter der 2 vs 2, 3 vs 3, 4 vs 4, 5 vs 5 eller 6 vs 6 spiller mot hverandre. På kort tid vil spillerne forstå mer av spillet og utviklingen vil gå raskt når det gjelder pasningspill.

Lykke til!

Blogglisten hits