Kategorier
Høye innlegg Trenersnakk

Trener, jeg har hold!

Ukentlig hører man flere spillere komme med kommentaren: «Jeg har hold!»

Treningene starter som regel mellom 17 og 19 for de yngste spillerne og de kommer heseblesende på treningsfeltet og rett fra middagsbordet etter at foreldrene har gjort en iherdig innsats med gryter og panner for å servere middag før poden skal ut å løpe. Dette er selvfølgelig i beste velmenende, men neppe en god tjeneste for den spirende fotballstjerne. Tror den som har det best med denne løsningen er samvittigheten til mor og far…

Ved spørsmål når holden inntreffer svarer nesten alle spillerne at mor eller far sa at de ikke fikk gå på trening før middagen var spist opp. I tillegg rakk de nesten ikke å møte opp i tide fordi kjøttkakene, pizzaen eller fiskebollene tok så lang tid å få i seg.

Kjære foreldre: SLUTT!

Det er mye bedre å ta en bolle med frokostblanding, en brødskive eller noe annet lett i forkant av treninga. Da kan barna løpe og føle seg lette i kroppen, uten hold… Middagen kan dere spise sammen litt sent på kvelden i avslappet stemning og kanskje med en flottere meny? Tidsklemma og samvittigheten er noe man på mange måter skaper selv. Ta grep om hverdagen og egne vaner!