Kategorier
Høye innlegg

Trump Soccer Plaza

Jeg hadde en så hinsides syk drøm i natt. Den var så spesiell at jeg føler at den bør deles med deg. Etter denne drømmen ble jeg positiv til USAs president Donald Trump og hva han gjør for barnefotballen. Ja, du leste riktig!

Nydelig landskap

Jeg sitter og nyter en kopp kaffe på en nydelig terrasse på noe som ligner et luksus hotell. Det må være i California et sted jeg befinner meg, fordi alle prater amerikansk og er solen skinner fra en skyfri himmel. Grønne sletter danner et vakkert landskap som jeg nyter synet av fra der jeg sitter og later meg. Dersom du har sett Teletubbies, er du ganske nære å se for deg hvordan jeg har det.

Bak meg hører jeg en konstant suselyd. En vanndråpe treffer meg i hodet med et lite smell. Jeg titter opp og ser en vannsklie som tar turen ut av en betongvegg, sirkler seg to runder rundt og forsvinner inn i veggen igjen. Det er faktisk et gigantisk badeland på dette hotellet. Større enn noe du har sett tidligere. Jeg vil anslå at hele badelandet er på størrelse med Gardermoen flyplass. Noe jeg tenkt på da jeg våknet er hvor tullete det er å bygge et så stort innendørs badeland i California der solen skinner mesteparten av året. Her må utbygger ha altfor mye penger å rutte med, noe jeg skulle få rett i.

Gjest ved bordet

Ingen i min familie var med på denne turen. Jeg var der mutters alene, kun med denne kaffekoppen som selskap. Det er folk over alt og alle er kledd i moteriktige sommerklær. Rundt hjørnet på min høyre side runder en dresskledd person med slipset blafrende i vinden. Grunnen til at jeg la merke til dette slipset var fordi det var altfor langt og i tillegg blodrødt. Personen kommer nærmere og setter seg overraskende ned ved mitt bord der det av naturlige årsaker sto en ledig stol. Litt brydd og irritert snur jeg meg for å ta denne inntrengeren nærmere i øyesyn. Donald Trump har satt seg ned ved mitt bord og beveger leppene for å starte en samtale! Hva er oddsen for det?

Det er lite jeg får sagt under denne samtalen, ikke at dette overrasker det grann, men han vet tydelig hvem jeg er. Han plaprer i vei om politikk, byggingen av anlegget og om …Fotballhue?? Han forteller videre, uten å trekke pusten en gang, at han brenner sterkt for at barn skal få lov til å holde på med idrett og at fotball står hans hjerte nærmest. Litt ut i samtalen kommer det frem hvorfor jeg er på akkurat dette stedet. Han har invitert meg dit. Hvorfor i huleste skulle jeg bli invitert av Donald Trump for at han skal få skryte av måten han har brukt penger på? Denne drømmen blir bare mer og mer interessant…

Trump Soccer Plaza

– Well Marius, we have to go now. Follow me!
Jeg reiser meg opp av stolen og følger etter selveste presidenten i USA. Han leder veien mens jeg dilter etter, to skritt bak. Vi krysser den digre terrassen og møter straks på en trapp. Jeg stopper opp ved trappa og merker at smilet i fjeset strammer seg til. Ut over et helt vanvittig stort areal har Donald Trump bygget et fotballanlegg som er så imponerende at ingen er i nærheten av å tenke tanken på et lignende prosjekt. Her ligger det fotballbaner tett i tett, kun adskilt av gjerder (ikke mexican walls), slik at ballen holder seg innenfor banene. Det beste av alt er at det kryr av baner for 3’er og 5’er fotball. 

Å bygge baner er nok det enkleste dersom man har et stort nok område, men denne fotballparken inneholder så mye mer. Her er det egne soner der man kan trene på spesifikke tekniske øvelser. Her kan man akkurat som på et treningssenter gå fra øvelser og maskiner for å trene. Noen av sonene er så nytenkende og gjennomførte at tårene presser på. Kan man bli rørt av å se fotballøvelser? Svaret er ja. Donald Trump peker og forklarer og jeg hører ikke et ord av hva som blir sagt. Hodet mitt er full av tanker og idéer om hvordan dette anlegget kan utnyttes til det fulle. Akkurat nå er det folketomt fordi det ennå ikke er åpent for publikum.

Tidenes mulighet

Etter en detaljert og svært hyggelig rusletur med Donald Trump setter vi oss ned inne på et kontor. Nå er det jaggu på tide med business også. Jeg har joggesko, shorts og en slitt t-skjorte på meg. Situasjonen er så merkelig at jeg forsøker å klype meg i armen. Min venn Donald er i ferd med å avsløre hvorfor han fikk meg over til California.

Trump Soccer Plaza åpner om en måned, men ingen er ansatt til å drifte det gigantiske anlegget. Han tilbyr meg jobben som direktør for Trump Soccer Plaza og ikke nok med det. For kun $750, blir jeg medeier og får muligheten til å ta ut et betydelig beløp dersom det blir overskudd i selskapet. Tenke det da? Jeg og Donald Trump skal jobbe sammen om å skape gode rammer for barne- og undomsfotball. Nå står ikke verden til påske!

Det er noen muligheter i livet man ikke trenger betenkningstid på. Vi tar hverandre i hendene og blir enige om avtalen. Familien kan starte å pakke og forberede flytting til California. Så enkelt ble det faktisk. Jeg hører en alarm og ser på Donald Trump. Han begynner å bli usynlig og forsvinner til slutt helt. Jeg snur meg fortumlet mot vekkerklokka og dytter til den. Litt skuffet over at det bare var en drøm, men kan ikke la være å glise.

Fotballparken

Etter denne drømmen er det en ting jeg sitter og grubler på. Er det praktisk mulig å kunne lage et slikt anlegg? Det jeg så på i drømmen hadde en størrelse på det dobbelte av Ekebergsletta, minst. Dersom noen er villige til å bli med meg på denne syke idéen er jeg klar for å begynne å jobbe der som direktør. Bare ring meg!

Ja, jeg er enig i at dette innlegget kan virke som en skolestil som muligens kan stå til en karakter sånn midt på treet. Drømmer har en tendens til å ha en ganske dårlig dramaturgi og brå vendinger. Det var uansett gøy å invitere deg inn i drømmen min. Håper på flere lignende krumspring allerede i natt.

-Fotballhue-

Blogglisten hits