Kategorier
Høye innlegg Øvelser

Vri spillet øvelse

Det er veldig lett for barn å kun se valg på den siden av banen de befinner seg på. Ofte står det en medspiller bredt ut på den andre siden og vifter med armene i været og roper, med en diger rullebane mot mål. Ergerlig at ikke ballen slåes med en langpasning til den andre siden og at spilleren går seg fast og motstander som vinner ball. Hvordan kan vi løse dette? Svaret er en enkel spilløvelse 4 mot 4 + joker (skape overtall i angrep). Bruk 4 små mål i hvert hjørne av banen.

Ved å score på et av disse små målene må spillerne hele tiden løfte blikket for å se om noen andre på laget er bedre plassert. Da vil de vri spillet oftere og oftere når de ser hvor enkelt det etterhvert blir. Viktig er det også at spillerne holder bredden og at støttepasninger brukes aktivt for å skaffe god tid og sikre crossballer.

Fotballøvelse_Vri spillet

 

Her har jeg satt opp øvelse i størrelse i forhold til 11’er bane så du enkelt kan se dimensjonen. For å få maks ut av denne øvelsen bør banen være så bred som mulig. Juster gjerne underveis om du ikke får til å skape de bildene du ønsker i forhold til momentene.

Blogglisten hits