Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Wales vs Nord-Irland

I kveld blir det et durabelig oppgjør i EM mellom Wales og Nord-Irland. Utfallet av denne kampen er det vanskelig å spå, men maken til engasjement disse lagene har vist så langt i turneringen. Her har vi to lag som bretter opp ermene og jobber til krampa tar de. Publikum er med på å pumpe adrenalin inn i kroppene til spillerne og det låter vakkert fra tribunen.

AvgjørelsenGareth_Bale_-_Wales_-_2015_(1)
Avgjørelsen i denne kampen blir på enkeltspillernes premisser. Jeg tror på et tett og målfattig oppgjør og en del gule kort. Ingen av lagene tar stor risiko i spillet sitt, men venter på å løpe inn en kontring. Mye kommer til å skje på dødballer og jeg tror at det er på en corner at den avgjørende scoringen kommer. Hvem som setter den er helt åpent. De fleste peker på Gareth Bale som matchvinner, men det blir litt for enkelt.

Veien videre
For et av lagene blir det kvartfinale mot enten Ungarn eller Belgia. Det er vel få på hvert lag som hadde, med hånden på hjertet, forutsett at dette kom til å bli realistisk i forkant av EM. Både Wales og Nord-Irland bør være fornøyde med den neste motstanderen i EM. Det kunne blitt langt mer ille med f.eks Spania, Tyskland, Italia osv, dersom de tar seg videre i turneringen. Jeg ser på det som sannsynlig at de har gode muligheter til å kunne komme seg ennå et steg videre. Det bærer vel neppe til finalen, men det er gøy når disse lagene man ikke forventer at skal lykkes faktisk overrasker og tar seg videre.

Rart EM
Dette EM har vært en snodig skue. Lagene som vi trodde skulle leke seg videre har snublet, mens lagene som var underdogs har overprestert. Ihvertfall i forhold til hvordan vi trodde at det skulle bli. Det et med stor glede vi ser at Island, Wales, Nord-Irland og muligens også Ungarn og Irland skal spille åttendelsfinaler. Har de store kanonene sovet i timen og tatt litt for lett på motstanderne? Jeg tror på lagmoral og hardt arbeid. Lagene skal prestere alt de kan i 2×45 minutter og skru opp motivasjonen for enkeltkamper. På den måten kan absolutt alt skje. Vi kjenner den gamle gode frasen om at cup er cup.

Gode kamper i kveld
Bortsett fra Wales vs Nord-Irland er det andre kamper som blir meget spennende. Kroatia som jeg hadde troen på før EM skal ut mot Portugal. Jeg er temmelig sikker på at Modric har sendt meldinger med både Ronaldo og Pepe i forkant av denne kampen og at det ligger litt prestisje i å vinne denne kampen. Kroatia har et meget godt lag, men vi har ikke sett det beste av Portugal. Vil dette Portugal laget våkne opp og levere i tette kamper, eller skal Kroatia slå de ut? Sveits vs Polen synes jeg er en helt åpen kamp og vanskelig å forutse. 50/50 prosent sjanse i den kampen, eller en helgardering.

EM drar seg til. Det er spenning helt inn og absolutt alt kan skje…

-Fotballhue-

 

 

Blogglisten hits