Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Xavi – klubblegende som gir seg

Det er høytid for storspillere som forlater klubben sin og nå forlater Xavi sitt Barcelona. Gutten som startet opp i 1991 på talentfabrikken La Masía og som har vært lojal mot klubben hele karrieren. Han debuterte som 18 åring i 1998 og spilte da på lag sammen med Pep Guardiola, som senere ble lagets trener. De to var ganske delaktige i å skape tiki-taka stilen som Barcelona har vært kjent for de siste årene.

Med et imponerende antall titler med klubblaget og det spanske landslaget, er det en gigant i verdenssammenheng som nå skal hygge seg på andre arenaer de kommende årene, helt på tampen av karrieren.

Spilleren Xavi har vært selve motoren i Barcelonas imponerende spill det siste tiåret. Klokskap i pasninger, plasseringsevne, målscorer og høyt respektert av både med- og motspillere. Er det en midtbanespiller som har vært like stabil som Xavi tro? En playmaker som ser 360 grader hele tiden med full kontroll på hver bevegelse medspillerne gjør. Et levende bevis på at høyde ikke nødvendigvis betyr så mye som midtbanespiller.

Vi ønsker Xavi lykke til videre med avslutningen av karrieren!

Blogglisten hits